Manny Muscle 12,4

Muscle Hill - Naughty Nanny - Self Possesed

167 657 eur 19: 7–6–3 Korkeus 161 cm Pituus 162 cm

Manny Muscle oli erittäin kovakapasiteettinen kilpahevonen ja suuri kolmevuotislupaus Reijo Liljendahlin tallista. Se aloitti uransa Solvallassa ylivoimaisella voitolla mennen täyden matkan huhtikuussa 15,7. Sen valtava luokka oli yleisesti tiedossa ja odotukset suuret, ori kuului ehdottomasti ikäluokkansa parhaimmistoon Ruotsissa. Kolmivuotiskausi päättyi lukemiin 10:3-4-2, 1.12,4/2140m ja 1,3 miljoonaa kruunua, paras sijoitus oli 800 000 kruunun arvoinen Breeders Crownin kakkonen. Kriteriumissa se oli kuudes San Moteurin ja Bramling taistellessa voitosta, taakse jäi mm Elitloppetfinalisti, siitosori Önas Prince. Kilpailuissa Manny teki aina kaikkensa, aina sen mitä kuski pyysi. ”Manny Muscle on hirmuisen hienoluonteinen hevonen, joka tekee joka tilanteessa sen, mitä ihminen siltä toivoo”, sanoo Manny Musclea Suomessa valmentanut Juho Ihamuotila.

Kovan luokkansa lisäksi Mannyn suku on taatusti siitosoriille riittävä. Isä on siitosjätti Muscle Hill ja emä Naughty Nanny 1.12,0 oli aikansa kovimpia kilpatammoja tienaten yli 100 000 euroa. Se on myös kovan sisarusparven jäsen, emänemä Aupair Affair on jättänyt myös mm Skully Gullyn, Suur-Hollola-voittaja Mas Champin ja siitosori Young Angus Kempin. Suomessa samalta

emälinjalta ovat myös kovat kilpatammat Her Royal Highness ja Adanna sekä siitosori Le Cannibale. Kaikkien aikojen eniten tienannut tamma Moni Maker sekä siitosoriit International Moni ja Hail Mary ovat myös tämän tammaperheen tuotosta. Kevyt ja sopusuhtainen, rakenteeltaan virheetön Manny on myös luonteeltaan aivan täydellinen. Siinä yhdistyvät siis kaikki siitosorilta vaaditut ominaisuudet varhaisuus, kova kapasiteetti, erinomainen suku, hyvä rakenne ja hieno luonne. Myös oriin omistajat uskovat Mannyn mahdollisuuksiin siitosoriina niin paljon, että astuttavat useamman kovan luokan tammansa sillä.

Maksut (arvonlisäverollinen hinta suluissa)

Astutusmaksu
Kallela 400 (496) eur/kausi (sisältää norm. eläinlääkärikulut)
Siirrot 220 (272,80) eur/kausi + lähetyskulut

Varsamaksu1 600 (1 984) EUR.