Kallelan Oriasema

laidunkuva_web.jpg

Kallelan Oriasema on maatalouden sivuelinkeinona toimiva hevostalousyritys, jonka toiminta on keskittynyt siittolatoimintaan. Oriasematoiminnan lisäksi tilalla on omia siitostammoja siitostamma, joiden varsat tunnetaan Callela-etuliitteestään.

Oriaseman käytössä on noin 100 karsinaa 7 eri rakennuksessa + pihatto vierotetuille varsoille. Hevoset ruokitaan omalla tilalla tuotetulla säilöheinällä ja naapuritiloilta ostetulla ensiluokkaisella kauralla sekä Racing-kivennäisellä. Täydennysrehuja, kuten Racing Protein-valkuaislisää kasvaville ja kantaville, annetaan tarpeen mukaan. Riittävä laidun- ja tarhamäärä mahdollistaa suuremmankin tammamäärän vierailun. Tallien ja laitumien hygieniaan on erityisesti pyritty kiinnittämään huomiota, kuten myös muuhun ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon.

Kokenut henkilökunta, joista osa on ollut toiminnassa mukana jo yli kymmenen vuotta, on myös oleellinen osa luotettavaa toimintaa. Oma tammapraktiikkaan perehtynyt tilalla asuva eläinlääkäri on eduksi tammojen tiineyttämisessä ja oriaseman tiineysprosentit ovatkin olleet jatkuvasti huippuluokkaa.Toiminnan johtavana ajatuksena on ollut koko ajan, että se mitä tehdään, pyritään tekemään mahdollisimman hyvin.

Oriasemalla vierailee vuosittain 200-400 tammaa ja lisäksi spermaa lähetetään tai välitetään lähes yhtä monen tamman siemennykseen jollain muulla asemalla Suomessa tai muualla Euroopassa. Ensisijaisen tärkeänä osana pyrkimyksessä korkeatasoiseen toimintaan on ollut panostaminen mahdollisimman laajan ja tasokkaan jalostusaineksen saamiseen asiakkaiden käyttöön. Paikan päälle on pyritty hankkimaan eri sukulinjoista mahdollisimman moderninsukuisia nuoria oriita. Vaihtoehtoisesti tarjolla on myös laadukkaita jo jälkeläisnäyttöjä omaavia oriita. Tuontispermalla käytössä on suuri valikoima oriita aivan maailman huipulta.

Tuorespermaa lähetetään tai välitetään aikaisempaan tapaan hyväksytyille siemennysasemille ja siementäville eläinlääkäreille. Pakastespermayhteistyötä tehdään vain tiettyjen erikseen sovittujen siemennysasemien kanssa, joilta edellytetään pakastesiemennysten vaatimaa osaamista ja sitoutumista sekä aseman omalta henkilökunnalta että aseman eläinlääkäriltä.

Toivotamme kaikki asiakkaat tervetulleiksi asioimaan Kallelassa tai valitsemassanne muussa siemennyspaikassa.