Friendly Bourbon

11,4 110 570 eur 28: 8–2–0
Ready Cash - Une Belle Bourbon - Love You

Friendly Bourboniin kohdistui sukunsa vuoksi heti sen syntyessä valtavia odotuksia ja oriin kilpailu-ura alkoikin lupaavasti. Se oli lahjakkuus, joka meni heti kaksivuotiaana koelähdössä 1.17,6 ja aloitti varsinaisen kilpailu-uran kuudella voitolla. Ennätys 1.11,4 syntyi U.E.T. GB-karsinnassa, missä se sijoittui neljänneksi voiton viedessä itse Face Time Bourbon. Pienet vaivat varjostivat kuitenkin uraa ja estivät nousun absoluuttiselle huipulle, mikä mahdollisti huippusukuisen oriin hankinnan Ranskan ulkopuolelle.

Erityisen arvokkaaksi oriin tekee sen suku, joka on ehdottomasti parasta,
mitä ranskalainen ravijalostus pystyy tällä hetkellä tarjoamaan. Isä Ready Cash on kuuminta hottia ja kaikkien huulilla ja emälinja on kiistatta Ranskan paras. Emänemä Etta Extra on Ranskan paras siitostamma, jonka omat varsat ovat tienanneet itse yhteensä noin 4 milj € ja kaikki jälkeläiset yhteensä lähes 10 milj €. Emälinjan tuotto on ollut jotain aivan käsittämätöntä. Kun Friendly Bourbonin emänisänä on vielä Love You, on suku lähes identtinen Face Time Bourbonin kanssa, jonka elinikäiset astutussoikeudet ovat maksaneet jopa satoja tuhansia euroja ja yhdenkin vuoden astutusoikeudesta maksetaan kymmeniä tuhansia – tuli varsaa tai ei.

Yksilönä Friendly Bourbon on aivan ihastuttava. Kiltti ja kaunis ja sopusuhtainen, rakenteeltaan vailla rakennevikoja. Sperma on todettu erittäin hyväksi ja soveltuu erinomaisesti myös siirtosiemennyksiin.

Maksut (arvonlisäverollinen hinta suluissa)

Astutusmaksu

Kallela 400 (496) eur/kausi (sisältää norm. eläinlääkärikulut)

Siirrot 220 (272,80) eur/kausi + 50 (62) eur/lähetys

Varsamaksu 2 200 (2 728)